Thursday, September 2, 2010

Tomyam Ala Norish

1 1/2 biji tomato
5-6 cabai kering
1 labu bawang besar
***semua bahan di kisar
Ayam didadu
sotong dipotong bulat
udang
sedikit bunga kobis
1 btg carrot
4-5 daun limau purut
2 biji tomato
3-4 cilipadi (jika mahu pedas)
limau nipis
3-4 sudu besar santan cair
tumis bahan di atas
Cara2:
Tumiskan bahan kisar seketika. Kemudian masukkan ayam dan sotong bersama carrot. Masukkan sedikit air untuk melembutkan ayam, sotong & carrot tadi. Kemudian masukkan tomato. Setelah mendidih masukkan bunga kobis, biarkan seketika. Masukkan udang & perasakan tomyam anda bersama gula, garam & santan. Tutup api, perahkan asam limau sehingga cukup rasa masamnya. Ok sedia untuk dihidang.
Selamat mencuba!




2 comments:

  1. mcm best je puan...wahhhh...sedap2..meleleh air liur..huhuhu

    ReplyDelete
  2. seeedaaappp...try buat...masa pose semuanya nampak sedap...hahahha...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails